Konferensplaneringen

Hur snabb man är i vändningarna när det kommer till att boka konferenser är väldigt individuellt. Vissa företag kan hinna med allt som skall göras på någon vecka men för de flesta är det lite annorlunda.

När man skall åka på konferens måste man räkna med att arbetet kommer att ligga nere under några dagar. Man kan välja att lägga sin konferens över en helg, men man behöver då vara beredd på att alla inte kan, eller vill, komma. Man kan aldrig tvinga någon att vara med på en konferens om den ligger utanför ordinarie arbetstid. Dock brukar de flesta vilja vara med i och med att det är en möjlighet att få umgås socialt och utan krav på professionalism. Dessutom är det ofta uppskattat att få äta och dricka när företaget betalar festligheten.

Om ni har kommit fram till att ni skall hålla en konferens är det bra om ni i god tid kan flagga för detta så alla berörda hinner göra förändringar i sitt schema för att kunna vara med. Det kan handla om en rad olika saker som medarbetarna måste ordna innan de kan tacka ja till en konferensinbjudan och om man är tidig ut, kan man även ändra datum ifall det skulle vara bättre för många.

Vackra konferensanläggningar

För de som vill hålla sin konferens i vacker omgivning och med historiska upplevelser, är herrgårdskonferenser utmärkt! Det finns en uppsjö anläggningar som varit herrgårdar under sin tid och efter renoveringar är service, interiör, teknik och hotell rum otroligt bra! Webbplatsen enkelhel.se har tagit fram en samlingssida med tips inför konferens på herrgårdar runt om i landet. För dig som behöver inspiration eller rekommendationer för att nå resultat vid möten, är detta en bra webbplats att besöka!