Så kan en platsbyggd walk in closet utformas och användas

Vissa anser kanske att en platsbyggd walk in closet är något av en lyx. Men faktum är att dessa specialanpassade klädkammare blir allt mer populära och vanligt förekommande inslag i svenska bostäder. Detta beror på att de har flera fördelar gentemot mer traditionella lösningar för förvaring av kläder, såsom vanliga garderober.

Men exakt vad är en platsbyggd walk in closet egentligen och hur kan den utformas? Detta är två av de frågor som vi kommer att besvara i denna artikel!

Utformningen av en platsbyggd walk in closet

En platsbyggd walk in closet är helt enkelt en klädkammare som har byggts på plats och därmed är specialanpassad för rummet ifråga. I en sådan klädkammare kan du förvara alla dina kläder, skor och accessoarer. Precis som namnet antyder kan du bildligen gå in i garderoben när du vill plocka fram dina plagg. Detta gör det betydligt enklare att komma åt dem på ett smidigt sätt jämfört med om de hade förvarats i en traditionell garderob.

Dessa specialanpassade klädkammare kan utformas på flera olika sätt. De kan variera i storlek och därmed passa allt från mindre ytor till att vara större och sträcka sig över ett helt rum.

6 fördelar med denna lösning för klädförvaring

Dessa är de viktigaste fördelarna med att välja denna lösning för klädförvaring framför en garderob:

  • Mer utrymme. Till skillnad från en vanlig garderob får du här betydligt mer plats att förvara dina kläder på ett snyggt och trevligt sätt.
  • Hyllor och hängare. Ofta kan du sätta in såväl hyllor som hängare och andra system för organisering av kläder i en klädkammare.
  • Lådor. Utöver hyllor och hängare kan du även välja att placera vissa plagg i lådor.
  • Belysning. En annan fördel med denna lösning för klädförvaring är att du kan lysa upp utrymmet på ett trevligt sätt.
  • Speglar. En vanlig, tråkig garderob har sällan speglar som du kan spegla dig i. Men sådan kan du absolut välja att sätta in i din specialbyggda klädkammare!
  • Sittmöbler. Faktum är att du till och med kan välja att sätta in sittmöbler där du själv och/eller andra kan sitta och planera påklädseln.