När man bjuder till bröllop kan man ha stor hjälp av att utforma sina bröllopsinbjudningar på rätt sätt. Här kan man få en hel del information som underlättar allt annat arbete med att ta fram lokal, fest osv. Det kan också vara ett tillfälle att sätta tonen för hur man vill ha dagen. Om man är väldigt noga med etiketten kan ord som traditionellt användas. Detta signalerar direkt till de inbjudna vad som förväntas. Att bjuda på rätt sätt innebär att man hjälper övriga att vara bra som gäster vilket ofta uppskattas. Har man en bestämd tanke skall man också informera om detta. Vanligtvis är dock bröllopsinbjudningar ganska öppna och lämnar utrymme för missförstånd. Detta gäller framförallt när det kommer till presenter och kläder.
Inga presenter
Genom historien har bröllopet varit startskottet för att flytta hemifrån och bygga ett hem med någon annan. Därför var många av de naturliga gåvorna förknippade med hushållet. Nu för tiden har många par levt tillsammans under flera år innan de gifter sig. Allt upptänkligt som kan finnas i ett hem, finns därför redan. I vissa fall kanske några olika exemplar (!?). Om man skriver att man inte vill ha några presenter i sin bröllopsinbjudning, kan man inte räkna med att det skall komma någonting heller. Det är samtidigt en miss om man som gäst trotsar önskemålet och ändå ger presenter. Att vara rak och tydlig hör till rent hyfs.
Om man vill ha information om hur man kan göra med sina bröllopsinbjudningar kan man besöka en korrekt sida i ämnet. Här finns en bra sådan webbplats för de som planerar bröllop
Kläder är nästa punkt som ofta kan ge upphov till missförstånd. Här behöver man först och främst vara tydlig med vad man menar. Det finns en hel del kunskap och kutym som avkodar vad ”fri klädsel” eller ”kostym” innebär. Har man inte kännedom om detta kan man behöva uppdatera området. Nu kanske inte gästernas klädsel behöver spela någon större roll, men det finns regler som ännu används och som därför gör det enklare för alla som känner till vad det handlar om.