Lätt att byta mobilabonnemang och behålla sitt nummer

Har du hittat ett mer förmånligt abonnemang och vill byta mobiloperatör? Det finns vissa saker som du behöver tänka på för att flytten ska gå så smidigt som möjligt. Detta gäller i synnerhet om du vill kunna behålla ditt befintliga mobilnummer. Men faktum är att det är ganska lätt att byta mobilabonnemang och slippa byta nummer.

Förbi är nämligen de dagar då du var tvungen att skaffa ett nytt telefonnummer så fort du bytte operatör. I de allra flesta fall kan du nu flytta över ditt mobilnummer från din gamla mobiloperatör till din nya. Allt du behöver göra är att se till så att ditt befintliga abonnemang fortfarande är aktivt inför flytten. Dessutom finns det vissa andra faktorer som du också bör ha i åtanke.

Läs vidare för att få reda på hur du kan byta operatör men ha kvar samma nummer!

Det är lätt att byta mobilabonnemang och ha kvar telefonnumret

En vanlig farhåga som gör att många drar sig från att byta mobilabonnemang är att man skulle tvingas byta telefonnummer. Men faktum är att du till och med kan behålla ditt mobilnummer när du byter abonnemang. Detta även om du väljer en helt annan mobiloperatör än den som du har idag.

För att göra detta går du tillväga enligt följande:

  1. Surfa in på din nya operatörs webbplats och välj ett abonnemang.
  2. Mata in ditt befintliga telefonnummer och välj att det ska flyttas till den nya operatören.
  3. Den mobiloperatör som du har valt kommer sedan sköta flytten av ditt mobilnummer.

Som du märker är det lätt att byta mobilabonnemang och behålla ditt telefonnummer.

Värt att notera är att detta endast fungerar om du använder samma personnummer för ditt nya abonnemang som för ditt gamla. Du kan därmed inte flytta ditt mobilnummer från ett privat abonnemang till ett företagsabonnemang. Det får inte heller finnas någon bindningstid eller andra hinder som förhindrar flytten från din gamla operatör.

Om du vill kan du även passa på att köpa en ny mobiltelefon. Men så länge som du inte fortfarande betalar av din befintliga lur kan du använda samma telefon även efter flytten. Med det sagt kan du såklart uppgradera till en nyare telefon om du så önskar!