Catering till bröllop i Stockholm – tips och tankar

Bröllopsdagen är den största i livet för många och man vill såklart att allt ska vara så perfekt som det bara är möjligt. Att själv slippa stöka med mat och allt som hör där till är skönt och många väljer av naturliga skäl att beställa catering till bröllopet. Läs mer om att beställa catering till bröllop i Stockholm samt några tips och tankar som kan vara bra att ha med.

Catering till bröllop i Stockholm – välj firma

Stockholm är en av dom städer med allra störst utbud när det kommer till catering och valet är inte enkelt. En första sak att fundera på är vilken typ av mat man vill ska serveras på bröllopet och det finns två vanliga och populära alternativ till just bröllop:

  • Sittande middag – Sittande middag kallas det när gästerna sitter till bords och blir serverad rätterna – vanligen 3–5 st. Det gör att bröllopet känns lite mer formellt och det kan vara skönt att inte ha en massa människor som springer för att plocka mer mat under middagen då många också brukar hålla tal. Det finns flertalet firmor som erbjuder catering i Stockholm som har generösa menyer att välja bland för detta alternativ.
  • Buffé – Buffé är även det vanligt på bröllop och ger en lite mer avslappnad känsla. Fördelen är att gästerna själva kan välja vad och hur mycket dom vill äta och dessutom brukar det finnas något som faller alla i smaken. Buffé brukar dessutom bli lite billigare men bra att tänka på är att det kräver mer utrymme i lokalen – både för att kunna ställa upp maten och för att gästerna ska få plats att köa för att hämta den. Dom flesta firmor som erbjuder catering har någon form av buffé att välja på.

Övrig service vid catering i Stockholm

Många av dom som erbjuder catering erbjuder mer än bara själva maten. Till ett större bröllop med många gäster kan man till exempel hyra porslin, bestick, glas och annat till dukningen för att slippa rodda med det själv. Flera av firmorna erbjuder dessutom service under själva middagen vilket kan vara bra, oavsett om man föredrar en sittande middag eller buffé.

För att välja ett cateringföretag till bröllopet behöver man alltså hitta ett som kan fixa den mat man önskar servera till gästerna. Önskas andra tjänster behöver man hitta någon som erbjuder det – samt den ”rätta” maten.